nedjelja, 3. lipnja 2012.

Essence Soft Touch Mousse puder u pjeni-recenzija


Hvala Bogu pa nisam jedina blogerica koja ovog vremena zabušava. Vidjela sam da se i druge blogerice žale na školske obaveze, koje su skoro udvostručene. No neću vam se pretjerano žaliti, nego ću preći na stvar. Recenzija jednog od meni najdražih pudera, Essenceov mousse.

Hmm ima poprilično dosta vremena otkako sam ga kupila, nisam ga uspjela potrošiti jer je nijansa nekim čudom postala pretamna za moju kožu. Ja sam ga platila 7.95KM, no sada koštaju 9.35KM i dostupni su u čak 8 nijansi(prije su bile samo 3 nijanse). Po meni, ovaj puder odgovara skoro svim tipovima kože, a ponajviše mješovitoj. Jer matira i prekriva suvišnu masnoću a pri tom ne naglašava i ne isušuje lice. Dolazi u staklenoj teglici od 16g.

 Što se prekrivanja tiče, ono mi je skroz ok što možete vidjeti i na slikama ispod. Fino se razmazuje, ne začepljuje pore i izgleda prirodno na koži. Poprilično je postojan, ne znam tačno koliko sati jer ga nisam odavno nosila zbog pomenutog problema sa nijansom, no kanim kupiti novi, pa vam naknadno javim koliko tačno može izdržati. Ima vrlo lagani miris klasičnih pudera, međutim on se ne osjeti baš puno.


Po meni jedina mana ovog pudera je ambalaža i način doziranja tj. morate gurnuti prste u teglicu. Najgore od svega je što se često desi da se dio zadrži pod noktima :$$
Također  dosta pudera ostaje i u proširenju na dnu teglice koje možete vidjeti i na slici.



Ali na kraju ipak vam preporučujem ovaj puder jer je doista dobar i lagan što sam već spomenula. A i cijena mu je veoma prihvatljiva.
Do nekog sljedećeg postića, byee :**

Broj komentara: 5:

  1. Eto,nadam se da sam bar malo pripomogla odluci :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Hmm ne znam stvarno što da kažem. Meni je ovaj puder, kako sam već i rekla, jedan od najboljih, i nikada mi se nije desilo nešto slično s njim. Moguće da je predugo stajao u dućanu pa zbog toga xD
    :**

    OdgovoriIzbriši
  3. Meni je ovaj delovao super u parfimeriji, ali sam se na kraju ipak odlucila za Maybelline Dream Matte Mousse iako je malo skuplji... Cini mi se da je postojaniji...Al sad sam pri kraju pa cu verovatno sad da kupim i ovaj, posto sa sa tvoje slike vidi da odlicno prekriva... :) Super recenzija :)

    OdgovoriIzbriši