nedjelja, 15. travnja 2012.

Essence VS Nivea


Kao što i sam naslov kaže, u ovom postu vas očekuje recenzija dvije tonirane kreme. Prvo bih vas željela pitati da li koristite tonirane kreme ? Samo ljeti ili ..? I naravno vaša omiljena tonirana krema. Ja lično baš i nisam toliki ljubitelj toniranih krema, niti ih često koristim, jer ili mi treba neko jače prekrivanje ili mi ne treba uopšte ni krema ni puder :D No, da ne bih dužila puno, jer ne volim kilometarske uvode, preći ću na stvar.





1.     Nivea  Visage tonirana krema
Nju sam kupila još prošle godine, i iskreno nisam pretjerano zadovoljna. Dolazi u pakiranju od 50ml po cijeni od 12-13 KM, ovisno gdje je kupujete. Krenut ćemo prvo sa pozitivnim stranama:
-Miris, ono što me najviše oduševilo kod ove kreme jest upravo miris. Miriši po onim klasičnim Niveinim kremicama i taj miris se neko vrijeme zadržava, ali nije preintenzivan, pa ne vjerujem da će smetati onima koje ne vole miris kod kozmetičkih proizvoda.
-Ambalaža, klasična, fina tubica, nema izlijevanja proizvoda u poklopac i sl. Na vrhu ima maalu rupicu, pa će vam se teško desiti da istisnete više proizvoda no što trebate. Znači i način doziranja je OK.
-Sadrži UVA  filtere, te SPF 8 i vitamin E.
-Fino hrani kožu, kao i hidretantna krema.
-Ne začepljuje pore, ne skuplja se u boricama.
-Prekrivanje, ništa posebno, klasično za tonirane kreme. Ujednačava ten :)
-Tekstura, lagana i pomalo vodenasta.
-Ne lijepi se, i neće vam ostati prsti ako se nakon nekog vremena naslonite.
A sad idemo sa onim malo lošijim:
-Nijanse, dostupna u dvije nijanse Natural i Bronzing čini mi se(ispravite me ako griješim). Natural nijansa je i dalje pretamna, ukoliko ste cure svjetlijeg do srednjeg tena. Meni ona odgovara tek nakon što se vratim s mora.
-Treba joj 5-10 min da se fino upije i da da fini finish. Inače kad se tek nanese, izgleda veoma čudno na licu, nekako prošarano :$
-Iako je namijenjena svim tipovima kože, na mojoj koja je mješovita, T -zona se počne presijavati nakon kraćeg vremena(nezz stvarno koliko tačno, nisam je odavno koristila.).
To je otprilike to. Cijenu ne bih svrstala ni u dobre ni u loše karakteristike jer smatram da je prihvatljiva, no vaš novčanik o tome odlučuje :D

2.    Essence My Skin tonirana krema
Kupljena prije dva dana i odmah me očarala :) I ona također dolazi u pakiranju od 50ml, i u dvije nijanse, za svjetliju i tamniju kožu. Ova za svjetliju kožu, dakle Light Skin ima u tubici neku narančastu boju, što možete vidjeti i na slici, ali na licu izgleda veoma lijepo, stapa se sa prirodnom bojom kože. Što se teksture tiče, meni je skroz OK. Ni pregusta ni prerijetka.
Pozitivne strane:
-Cijena definitivno, košta 4,85 KM  što je više nego povoljno uzmemo li u obzir kvalitet i količinu koju dobijete.
-Postojanost, na mojoj mješovitoj koži izdržala je dobrih 6 sati bez presijavanja T-zone. Lagana je.
-Ne upija se,  nosila sam je od 12:00h i negdje u 23:30h kad sam skidala šminku imala sam šta skinuti xD
-Nijanse, dobro se prilagođava prirodnoj boji vašeg tena.
-Prekrivanje, pa poprilično je dobro s obzirom  da je to tonirana krema. Ali ne očekujte čuda, naravno da ako imate problema s aknama i većim nepravilnostima na licu, ova krema vam neće dosta pomoći.
-Meni lično se sviđa finish na kraju, bez suvišnog je sjaja i kao da ju nemate na licu.
-Nije ljepljiva.
Sad one malo negativnije:
-Malčice začepljuje pore. Primjetila sam da sam dobila 2-3 bubuljice, ali maale i sitne. No svakako ako imate osjetljivu kožu, ne bih vam preporučila da izazivate 'sudbinu' xD Bolje spriječiti nego liječiti.
-Kada se počne prosijavati ne da se baš popraviti puderom u prahu, nekako čudno izgleda :$
-Pakiranje, doziranje i ambalaža. Ako ne pazite vrlo lako će završiti u poklopcu a i rupica na vrhu tube je malo veća nego što bi trebala biti pa mi se desi da izađe previše kreme.
-Miris, koji je malo preintenzivan za moj ukus a zadrži se poprilično dugo. Inače kao što na ambalaži stoji, ima miris po breskvi i akai bobicama. U biti to nije ružan miris, već naprotiv, samo je kako sam već rekla preintenzivan za moj ukus.

I na kraju, kao neki zaključak, Essence krema je bolja, po meni, u svakom pogledu(čak joj ni 2-3 bubuljice ne zamjerim), a ima i prihvatljiviju cijenu. Stoga je ona svakako moja preporuka. 
Da li je neka od vas isprobala ove kremice ? Namjeravate li ?
byee :))

Broj komentara: 5:

  1. jednom davno sam imala Avon toniranu koja mi nije odgovarala, bila je pretamna/prenarančasta/whatever.... :-/ od tada me te kremice baš i ne privlače, radije ću uzeti neki lagani puder, ili običnu kremu koju inače koristim i preko staviti malo pudera u kamenu.
    btw, baš mi je drago da ima blogerica iz mog rodnog kraja :) piši češće :) <3

    OdgovoriIzbriši
  2. Paa u biti i ja više volim laganiji puder, ali eto odlučila sam pružiti šansu i kremicama :)
    Potrudiću se da pišem ćešće, ali glavni krivac tome je škola :S
    Ono slobodnog vremena koje imam trudim se provesti vani, s prijateljima xD
    <3 :**

    OdgovoriIzbriši
  3. Ne volim baš tonirane kreme. A ni puder ne koristim skoro pa nikad. Ali Essence my skin kolekcija je predivna. Koristim odavno onu ljubičastu kremicu koja mi savršeno matira lice pa čak i T-zonu i vrlo je postojana. Preporučujem je ako je nisi probala :)

    Btw. sjajan blogić :D Ima ovdje svašta zanimljivo :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Jesam isprobala sam ju, i odlična mi je :)
    Hvala puno, i ja evo upravo pregledam tvoj xD

    OdgovoriIzbriši
  5. hmm--ima li oc essence krema uv zastitu?

    OdgovoriIzbriši