petak, 12. travnja 2013.

Farmasi - part 3.

Za sve vas koje idete u školu, pretpostavljam da je ovo 'gust' period ili je bar kod mene tako. Kontrolni, pismeni, takmičenja... svega mi je više preko glave. Skupih ovih sat vremena da otkucam postić a onda idem malo uživati u kafici i suncu.
Sve vaše godine, neprospavane i možda pijane noći :P prvo će se vidjeti upravo na području oko očiju, gdje se pojavljuju i prve bore. Tu je koža posebno tanka i nježna te je svakako treba i posebno njegovati. Mnoge žene pri tome ne žale potrošiti ni mnogo novca na takve kremice ali skuplje ne znači nužno i djelotvorinije. A u ostalom mnogo žena ne može si ni priuštiti kreme od 100+ KM. Eh, pa mislim da i ne morate više trošiti toliko novca. Farmasi u ponudi ima jednu odličnu kremicu baš za tu namjenu.


Sigurno se pitate zar je jedna 17-ogodišnjakinja kompetentna da preporučuje djelotvorne kreme protiv bora? - I ja mislim da nije. Ovu kremicu je testirala i moja mama, koja ima nešto više problema sa tim (nadam se da ovo ne čita xD ) te je prezadovoljna njome. Što se mojih utisaka tiče, prvo najviše me očarava miris kreme. Miris igra važnu ulogu pogotovo pri mom izboru kreme. Nakon tipa kože kojoj odgovara, sljedeće što provjeravam kod kremica je miris koji me može natjerati da odustanem od kupovine kreme ma kako kvalitetna ona bila. Ukoliko ne koristite nikakvu podlogu ispod pudera, ili vam puder nije baš najkvalitetniji, onda sigurno imate problema sa nakupljanjem pudera u site borice. Kod mene je ovaj problem riješila baš ova kremica. Jako je fina, lagana na koži, umjereno vodenaste strukture, lako se razmazuje, te je vrlo mala količina dovoljna za cijelo područje oka. Još jedan + joj je i zaštitni faktor - SPF 15. Ne masti dodatno kapke, provjereno. Moji su i onako uvijek masni, tako da nisam primijetila nikakvu promjenu što se toga tiče.
Mamini utisci: od kako je stigla ova kremica, mamina redovna je spremljena na policu. Njeni utisci su također jako pozitivni. Zadovoljna je kremom i kako i sama kaže: "Ne čini čuda, ali barem malo popravlja situaciju." Najviše je zadovoljna, kako i sama kaže hidratacijom njenog kritičnog područja. Naime, ona ima izrazito suhu kožu, te joj je i to područje dosta sklono isušivanju pogotovu nakon korištenja pudera, ali ova krema to znatno popravlja. Vidljivost bora je također znatno smanjena nakon nekoliko nanošenja kreme. Ne iritira i ne pecka oči.

Imate tople pozdrave iz sunčanog Kaknja. Iii da, nadam se da ćete isprobati ili ste već  isprobale Farmasijevu kremicu.

*proizvodi su donirani od strane tvrtke, ali su zadržana sva prava na objektivnost i nepristrasnost.

Broj komentara: 8:

  1. Fin review. Mada ja jos nisam presla na te okoloocne kreme protiv bora. Za sada sam samo na hidratantnim i ovim protiv nadutosti ili kako ja zovem protiv buhtlica. Sada trazim neku sa lepim SPFom :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam ni ja do sada koristila ove kremice xD Ali eto bolje spriječiti nego liječiti :)
      Mislim da imaš i takve u Farmasi katalogu pogledaj. Ja sam dobila i neke testere noćnih krema i baš su mi super. Sad ono nisam ih koristila dugo da mogu pisati o njima ali ugl nisu izazvale negativne reakcije na mojoj koži, što mi se često dešava kada mijenjam kremu.
      :*

      Izbriši
  2. Verovatno si vec dobijala ali evo i ja sam ti dala Liebster nagradu, pa idi pogledaj ako hoces.
    http://supernovakozmetika.blogspot.com/2013/04/liebster-nagrada.html

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisaam, ovo mi je prva takva nagrada.
      Baš ti hvala, ne znaš koliko si me obradovala :D

      Izbriši
  3. Ev još jedna od mene liebster nagrada :) http://purpleglowbutterfly.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši