subota, 16. ožujka 2013.

e-bay četkice :)

Za sve one koje još uvijek nemaju kvalitetne komplete četkica za šminkanje, a koje su zapravo osnovni preduvijet da se našminkate kako valja, donosim recenziju jednog seta sa e-baya, malo jeftinijeg, ali su četkice dosta kvalitetnije od onih koje nalazite u CM-u, dm-u i sl. One koje još uvijek nemaju paypal (nemam ga ni ja xD ) mogu se obratiti ovoj djevojci, kod koje sam i ja naručivala. Mislim da su provizije minimalne, a i jako je ljubazna pa se možete dogovoriti s njom da vam naručuje i sa drugih stranica. Kako god cijena seta od devet četkica je 20KM što znači da vas svaki kist košta malo više od 2KM, što je i više nego povoljno. Dolaze upakovani u mini pernicu, i imaju natpis Bobbi Brown :P pa možete i da se hvalite njima xD
Set uključuje: 
-četkicu za rumenilo/blush brush
-četkicu za tečne pudere i podloge/foundation brush
-četkicu za sjenilo/eyeshadow brush
-eye smudge brush
-eye contour brush
-eyebrow brush
-ultea fine liner brush
-eyeliner brush
-lip brush



Prije nego što krenem svaku pojedinačno komentarisati, htjela bih istaknuti da je po meni jedina mana ovih kistova -mala drška. Naime dužina drške je svega 10-tak cm, a na slici su mi nekako izgledali malo veći, ali eto to se nekako može i zanemariti uzmemo li u obzir sve ostale prednosti.



Poprilično mekane dlačice koje ne grebu lice, jako fino obavljaju svoj posao. Jako fino blenda, jedino što možda oblikom i nije najidealnija za nanošenje rumenila, ali brzo ćete se priviknuti. Prilično su fino učvršćene, sad za sad ne ispadaju, ali vidjet ćemo nakon prvog pranja. Puno bolja od svih Ovnakovih i Essence ove vrste koje ćete naći u prodavnicama.


Pri prvom korištenju, 'popit će'  vam malo više pudera, ali kasnije je skroz ok. Također prvih par korištenja na licu će ostavljati maalčice tragova tj. linija, ali i to brzo prestane xD Uglavnom sad mi je skroz ok i jako dobro odrađuje svoj posao.


Nije baš četkica s kojom ćete moći izvući ultra tanke linije jer su joj dlačice malo preduge za to, ali su poprilično čvrste pa uz mirnu ruku možete postići super efekat. Također mi je bolja od Essenceove, a Catrice za nanošenje linera nisam isprobala.


Kao što i sami vidite, ova se ne razlikuje baš puno od Essenceove, a po meni puno bolje obavlja svoj posao. Ima mrvicu duže dlačice i malo je šira, što i same možete vidjeti. Nježnija je i ne rasipa sjenilo okolo kao što mi se ponekad dešava sa Essenceovom.


Kao što i samo ime kaže, ona služi za isticanje pregiba kapka. Malo je spljoštena, a dlačice su joj nešto oštrije nego kod ostalih za nanošenje sjenila, ali posao blendanja i konturiranja kapka odlično obavlja. Također ne razlikuje se mnogo od one za nanošenje sjenila, mala razlika u obliku, tako da ukoliko vam ova i ne odgovara za konturiranje, možete je koristiti i za nanošenje sjenila.


Sve u svemu, poprilično kvalitetna četkica. Nije previše gruba, ne grebe i ne rasipa sjenilo okolo. Ne treba tu mnogo filozofije, puno bolja od Ovnakove, Essence i Catrice zajedno.


Prosječna četkica za nanošenje sjajila i tečnih ruževa, solidna.


Eh, ovo još nisam isprobala, tako da vam ne bih znala baš reći nešto više. :$


Ubjedljivo najbolja četkica za obrve koju ja imam. Dužina dlačica, širina, ma sve mi je super. Jako precizno možete iscrtati luk obrva i obrve. Čisti pogodak!

I na kraju sve ove četkice dođu upakovane u malu pernicu


A sad kad malo bolje razmislim i nije toliko loše što su malo manje. Jako su praktične, možete ih ponijeti svuda sa sobom a posebno su praktične za putovanja.

Koje četkice biste vi preporučile, koje su vas najviše oduševile ?
:**

Broj komentara: 14:

  1. Ove sam i ja gledala ali sam bila skeptična, ja koristim ecotools i real techniques četkice i prezadovoljna sam njima :)

    M. :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja imam nešto od Ecootoolsa, a Real techniques još nisam isprobala, ali aBd idemo na ekskurziju u španiju pa sam mislila tamo kupiti neke od njih :)
      :*

      Izbriši
  2. Ne cine se lose, i jako su povoljne. Ja sam isto ovo dana gledala neke na e bayu ,pa se jos predomisljam. Mene generalno nerviraju upravo ti natpisi,ne volim nista na cemu pise fol ime brenda, a ja znam da nije original :-)Sta cu kad sam cjepidlaka,ako vec nemam original, volim da ne pise nista ili da je neki no name brend. Meni su dobre Ecotools cetkice, i imam njih, univerzalni i set cetkica za oci, razne Essence cetkice,eh da, i neki Flormar set cetkica koje su super.Plus pokoju iz Avona i Oriflamea.
    Mali dobronamjeran savjer-iskljuci verifikaciju robot na komentare :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahahah nisam ni znala da imam tu verif. xD
      A što se natpisa tiče, meni je svejedno. Jedino mi smeta kad se ljudi time hvale, a znam par cura koje su takve :$
      :D

      Izbriši
    2. Eto, nadam se da je sada lakše :*

      Izbriši
  3. Odličan set i nije mnogo skup. :) Meni nekako panika poručivati sa ebay-a

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma i ja volim više ovako preko nekog drugog. Mene najviše strah carine, znam cure koje su morale platiti više carine nego što sami proizvodi vrijede.
      I drago mi je da dijeliš moje mišljenje što se seta tiče :**

      Izbriši
  4. Ja sam sa e-baya naručila sličan set prije godinu dana (MAC). Sve ih koristim osim najveće za fiksiranje podloge jer ispadaju dlačice, ali tu svejedno imam provjereno kvalitetnu. Znači od 10, 1 je čorak. Meni se isplatilo za lovu koju sam dala.

    http://everydayinadress.com/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moja prijateljica je naručivala neka 'MAC' ali su joj baš bezze bile. Mislim da je kod nje u setu došlo 24 ako se ne varam.
      Uglavnom, meni su ove super i prezadovoljna sam omjerom cijene i kvalitete :)

      Izbriši
  5. Baš sam ih jučer gledala i dvoumila se hoću li kupiti ili ne. Ali na kraju sam odabrala RT kistove :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. RT su i poprilično skuplji i vjerovatno kvalitetniji. Kažem vjerovatno jer nisam isprobala sve njihove kistove, ali namjeravam i njih kupiti. Ako može link tvojih ? xD

      Izbriši
    2. http://www.iherb.com/Real-Techniques-by-Samantha-Chapman-Your-Base-Flawless-Core-Collection-4-Brushes-Case/41367 evo :)

      Izbriši
  6. Set mi deluje super - cena je povoljna, a po tvojoj recenziji bih rekla i da je kvalitet zadovolhavajuc... Samo da me prodje strah od tog online narucivanja, pogotovo sa ebay-a i sve ce biti super :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zato uvijek možeš naručiti preko nekog, kao što sam i ja. Daš koju marku više, alu bar imaš mirne živce, ukoliko nešto stigne oštećeno drugi će raspravljati sa sellerom o vraćanju, ako ne dođe na vrijeme dobićeš novac natrag, niti moraš brinuti o carini xD Sve ovisi preko koga se odlučiš naručivati.
      :**

      Izbriši